Tuesday 22 April 2008

Thelma Blankenship


Οι Thelma Blankenship αναμιγνύουν pop μελωδίες με ηλεκτρονικούς ήχους και ρυθμούς, χτίζοντας τα κομμάτια τους με samples, λούπες και ενίοτε φωνητικά, ενώ οι live εμφανίσεις τους αποτελούνται από συνδυασμό κομματιών με φωνητικά και instrumental ηλεκτρονικού σετ με laptop/synthesizers. Η πρώτη τους κυκλοφορία είναι ένα single και ένα EP ως μέρος της τριπλής συλλογής City Campers (The Sound Of everything, 2007).

H Thelma μετά από αρκετά καλοκαίρια αποφάσισε να εξαφανιστεί. Κανείς δεν ξέρει που είναι, ίσως να σχεδιάζει ρούχα για κάποιον οίκο μόδας στο Παρίσι, ίσως να δουλεύει σε internet cafe στη Ναυαρίνου. Πιθανότατα θα βαρεθεί και θα καταλήξει ξανά να κόψει τα μαλλιά της, μόνο για να της δημιουργηθεί η επιθυμία να τα μακρύνει ξανά. Και μετά
θα χαζεύει στις παραλίες, στα πεζοδρόμια και αν έχει τις μαύρες της, στην μπάντα της.

Οι Thelma Blankenship εμφανίζονται στις 24/04 στο Soul μαζί με τους Flying Lilis Brothers.
Διαβάστε τι μας είπαν:

1. Ποιες είναι οι κυριότερες μουσικές επιρροές σας και τι μουσική ακούτε αυτόν τον καιρό;

Οι βασικές επιρροές μας είναι κάπου ανάμεσα στους Keith Jarret, Scott Walker, Future Sound Of London, Ziggy Was, Ace Of Base, Smashing Pumpkins και Daft Punk. Αυτόν τον καιρό ακούμε Gutter Twins / Black Mountain / Everly Brothers / Feist και τον SpaceStation του SomaFm.

2. Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για σας ως μουσικούς και πόσο εύκολο σας είναι να γράψετε τραγούδια; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος που ακολουθείτε;

Συνήθως ξεκινάμε με έναν ήχο, ένα ρυθμό που φτιάχνουμε ή κάποιο sample που παίρνουμε/κλέβουμε από οτιδήποτε μας αρέσει. Πάνω σε αυτό χτίζεται το κομμάτι και στο τέλος μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί καν το αρχικό στοιχείο. Μετά ίσως μπούνε και φωνητικές λούπες ή λόγια, κυρίως εμπνευσμένα από ανθρώπους και καταστάσεις που ζήσαμε ή θα θέλαμε να ζήσουμε.

3. Πως θα περιγράφατε την προσωπικότητα της Thelma;

Η Θέλμα ήταν απλά εξώκοσμη, ένα άτομο που θαρρείς πως καμπύλωνε τον χωρόχρονο. Όλα σταματούσαν και ξεκινούσαν σ’ αυτήν. Ότι λάτρευε την μια μέρα το μισούσε την επόμενη. Δεν είχε ιδέα από μουσική. Είχε όμως μπάντα!

4. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα μπορούσατε να πείτε ότι χαρακτηρίζουν τον ήχο σας;

Το κυριότερο στοιχείο είναι η διαμάχη για το ποιανού αντίληψη θα επικρατήσει σε κάθε κομμάτι, καθώς συχνά έχουμε αρκετά αντιδιαμετρικές απόψεις για το πως θα πρέπει να δομούνται τα κομμάτια μας και τα φωνητικά μέρη. Ηχητικά όμως συμφωνούμε, οπότε διατηρούμε έναν σχετικά καθαρόαιμο ηλεκτρονικό ήχο, χωρίς πολλά φυσικά όργανα. Μέχρι να το βαρεθούμε βέβαια.

5. Πώς νοιώθετε για την επιρροή που έχει το internet γενικότερα και το MySpace ειδικότερα στον τρόπο που ακούμε σήμερα μουσική;

Είναι ωραίο να έχεις πρόσβαση σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, να μπορείς να ακούσεις μουσική από τον οποιονδήποτε και να ακουστείς εύκολα και παντού. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθείς μέσα στο άπειρο υλικό που κυκλοφορεί. Έχοντας μεγαλώσει με βινύλια, κασέτες και cd, βλέπουμε και στους εαυτούς μας πια ότι δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε μουσική όπως θα θέλαμε. Υπάρχει πρόσβαση σε τόσο πολύ υλικό που δεν μπορείς να διαχειριστείς κατάλληλα, να του αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο.

6. Πώς νοιώθετε για την "σκηνή" στην Θεσσαλονίκη; Ποια διαφορά βλέπετε να υπάρχει από την Αθήνα;

Η αλήθεια είναι ότι μόνο λίγα πράγματα -και αυτά μέσω myspace- ξέρουμε για την τοπική σκηνή, αν την πούμε έτσι, αλλά μπάντες υπάρχουν πολλές και στην Αθήνα φαντάζομαι ακόμα περισσότερες. Δεν υπάρχει όμως κόσμος να τα υποστηρίξει, στα περισσότερα live μαζεύονται μόνο φίλοι και γνωστοί.

7. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;

Μας αρέσει πολύ η Κατερίνα Κυρμιζή, έχει φανταστική φωνή και νομίζουμε πως κάπου μέσα στην χρονιά θα βγάλει και νέο -μετά από χρόνια- δίσκο. Επίσης οι Ρόδες που πέρυσι έβγαλαν έναν από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Και ο Alpha P που αθόρυβα κυκλοφορεί εξαιρετικούς ηλεκτρονικούς δίσκους.

8. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να κυκλοφορήσουμε τρία άλμπουμ και να διαλυθούμε.

MySpace | Website

No comments: