Sunday 6 April 2008

Plasticzooms

Καλώς ήρθες στο Τόκιο, την πρωτεύουσα μίας από τις πιο σεισμόπληχτες χώρες του κόσμου. Εδώ λοιπόν, χτυπά ο εγκέλαδος που ακούει στο όνομα Plastic Zooms.
Όπως κάθε Ιαπωνίδα γιαγιά που σέβεται την post punk περσόνα της έτσι και η δικιά τους, από μωρά τους νανούριζε με Siouxsie and the Banshees και Joy Division. Τώρα πια όμως ο Pis, η Tif, η Hidek, η Nah και ο Mirror S μεγάλωσαν και έφτιαξαν το δικό τους συγκρότημα. Όπως λέμε Neil’s Children, These New Puritans, Televised Crimewave, Ulterior, Lillies and Remains έτσι ακριβώς λέμε και Plastic Zooms αλλά στη σχιστομάτικη εκδοχή. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για να μπεις στο νόημα είναι ότι αποτελούν τους μεγαλύτερους fans των βραχύβιων αλλά μοναδικών Test Icicles. Ναι λοιπόν, καλά κατάλαβες. Παίζουν βρώμικο punk, new wave, dark indie ή όπως αλλιώς σου κάνει κέφι πες το. Λίγη σημασία έχει.
Η πρώτη γνωριμία μαζί τους έγινε ακούγοντας το “love”, το ιδανικό τραγούδι για να λιώσουν όλα τα κορίτσια τα τακούνια τους στα underground πάρτι της πόλης... Το μπάσο τους καταντά εθισμός, η κουπ της Tif σε κάνει να θες να τρέξεις στο κομμωτήριο και αν τους ακούσεις πάνω από τρεις φορές βρίσκεσαι ήδη στο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Τόκιο. Φαντάσου να σου πω κιόλας ότι ο Pis έχει μοιραστεί τα decks με τον Coffin Joe των Horrors...
Αν δε σου αρκούν αυτά, πάρε μια extra δόση από το side project του Pis και της Tif ή αλλιώς τους Venus Eccentric. Το βρετανικό indie καταφθάνει και στροβιλίζει δυναμικά στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μέσω των dj set και των καλλιτεχνικών event που διοργανώνουν.

MySpace | Venus Eccentric MySpace | Fan Club MySpace

Love (live)

No comments: