Thursday 3 April 2008

Nadia Ksaiba at Soul Stereo with The Flying Lilis Brothers






















Φοβερή η Nadia Ksaiba, εμφανίζεται ενίοτε με κράνος αεροπόρου πίσω απ’ τα decks, για να προσφέρει μελετημένα, εκλεκτικά και, κατά τα κοινά λεγόμενα, άψογα μουσικά σετ. Το 27χρονο σήμερα κορίτσι, ξεκίνησε την καριέρα του σαν ιδρυτικό μέλος του περίφημου club night 'And Did We Mention Our Disco?', που μέχρι και το 2006 θεωρούνταν ένα απο τα κορυφαία εβδομαδιαία parties του Λονδίνου μαζί με το θρυλικό 'Trash' του Erol Alkan, ο οποίος για την τελευταία του σεζόν στο 'The End', μάλιστα, την είχε τοποθετήσει resident dj της βραδιάς του. Πάνω απο 150 βραδιές οργάνωσαν οι Our Disco απο τον Ιανουάριο του 2003, προσφέροντας καταφύγιο σε ανήσυχα party monsters που δεν γούσταραν καθόλου τα κλασσικά, και «κουρασμένα» ουσιαστικά, βρετανικά club nights. Με ανεπίσημη leader την Ksaiba σχημάτισαν έναν δικό τους ήχο και μια δική τους αισθητική, προσφέροντας μία μίξη απο post-punk, glitch-funk, schitzo-electro και mutant disco, που για πρώτη φορά δεν είχε να κάνει μόνο με τρίχες, μόδα και ποζεριλίκι. Το 2006 περιόδευσε εκτεταμένα στην Ευρώπη κερδίζοντας τις εντυπώσεις, σκαρφαλώνοντας σε πολυάριθμες λίστες των σπουδαιότερων dj και αποδεικνύοντας έκτοτε πως είναι μια από τους ελάχιστους νεότερους superstar djs in-the-making.
Την Παρασκευή 4 Απριλίου, η Nadia Ksaiba θα έρθει στην Αθήνα μετά απο ένα ακόμη party του νέου της club night 'SAY YES' που οργανώνει μαζί με τους Klaxons και θα βρεθεί πίσω απο τα decks του Soul Stereo, καλεσμένη των Flying Lilis Brothers και του Sonic Playground προκειμένου να αποδείξει γιατί όλα τα Βρετανικά περιοδικά κλείνουν τα κείμενά τους για αυτήν με την φράση 'Ms Ksaiba is here to remind people how it's done'!!!





















Διαβάστε τι μας είπε η ίδια:

Πως ξεκίνησες με το Our Disco και ποιά ήταν η ιδέα πίσω απ’αυτή την βραδιά; Απ’ότι φαίνεται κάνετε διάλλειμα, αλλά υπάρχουν σχέδια για άλλη μια βραδιά;

Κάνουμε αυτή την βραδία εδώ και 5 χρόνια, δεν υπήρχε κάτι ανάλογο εκείνο τον καιρό. Όμως όλοι ασχολούμαστε με άλλα πράγματα τώρα. Νομίζω πως θα κάνουμε άλλο ένα πάρτυ, αλλά στη στιγμή συγκεντρώνομαι στο Go Bang! και το Say Yes.

Ποιός ή τι έχει υπάρξει η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής σου μέχρι τώρα;

Πιθανότατα ο Ron Hardy στο Music Box, αλλά και το Optimo, ο Joakim και η DFA, και τα album των Daft Punk ‘Homework’ και ‘Discovery’.

Έχεις κάποια μουσικά tips για το 2008? Ή κάποια μουσική πρόταση? Ακόμη και κάποιον παλαιότερο καλλιτέχνη που ανακάλυψες πρόσφατα και του οποίου την δουλειά θεωρείς σύχρονη, όμορφη, ή και τα δύο;

Τελευταία αγοράζω πολλούς ιδιόρυθμους δίσκους και ανεγκέφαλα boogie 12”, οπότε αν δεν τα έχετε ακούσει, τσεκάρετε τα. Ακούω και πολύ πρώιμο jazz, χωρίς φωνητικά κυρίως.

Απο όλα τα μέρη, club, σπίτια, venues στα οποία έχεις παίξει όλα αυτά τα χρόνια ως dj, ποιό είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ? Για οποιονδήποτε λόγο…

Στη Valencia, είναι τρελοί. Το Fabric είναι πάντα καλό, έχει εκπληκτικό ηχοσύστημα και κοινό που ανταποκρίνεται.

Ποιοί καλλιτέχνες δεν λείπουν ποτέ από το σετ σου, άσχετα από το που εμφανίζεσαι, ή το κοινό για το οποίο παίζεις;

Metro Area - ‘Miura’. Mόλις άρχισα να το ξαναπαίζω αλλά θα πρέπει να σταματήσω, θα ξεθάψω κάτι άλλο.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σκηνικό, περιβάλλον και line-up και ποια η ιδανική ατμόσφαιρα για κάποιο πάρτι σου;

Τα outdoor πάρτι συνήθως περιλαμβάνουν άθλια μουσική σε έναν καλό χώρο, έτσι θα ήταν ωραίο (για πάρτι) κάποιο καυτό καλοκαιρινό απόγευμα, κάπου έξω όπου η μουσική θα μπορούσε να είναι δυνατή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μουσικό κίνημα και ποια η πιο πολύτιμη μουσική σου ανάμνηση;

Το να επιστρέφω απʼ το σχολείο και να πηγαίνω στο Our Price/HMV κάθε Δευτέρα για νʼαγοράσω τις καινούριες indie και Britpop κυκλοφορίες. Μια μέρα αγόρασα το Jaques Lu Cont - Jaques your body κι αυτό ήταν, ερωτεύτηκα τον electro ήχο, αν και δεν ήξερα πολλά γιʼ αυτόν καθώς αγόραζα κυρίως πανκ και βρετανικές κιθαριστικές μπάντες.

Συνήθιζα να λέω σε όλους ότι μου άρεσε η electro, αλλά δεν ήξερα στʼ αλήθεια περί τίνος πρόκειται. Εκείνο τον καιρό ακούγονταν πολύ η house, Daft Punk, Basement Jaxx and big beat όπως ο Fat Boy Slim, o John Carter και τα λοιπά.

Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

Να συνεχίσω να παίζω μουσική, ελπίζοντας το Go bang! να έχει παρόμοια επιτυχία με το Our Disco. Α, και να οργανώσω ένα ακόμη Our Disco πάρτι.

MySpace

No comments: