Saturday 1 March 2008

I Was A Cub Scout






















Δύο παιδαρέλια με κίτρινα jackets, εφηβικά σπυράκια, σπασμωδικές κινήσεις και αθώες ερωτικές περιπέτειες. Ξεκινώντας ως one-man project του Todd Marriott, οι I was a Cub Scout έγιναν στη συνέχεια ντουέτο (με τον William Bowerman στα ντραμς), έκαναν εκτεταμένη περιοδεία με Kill Hannah και iForward, Russia! και απολαμβάνουν πλέον maximum airplay στα βρετανικά ραδιόφωνα. Synth και electro pop στο ύφος των To My Boy αλλά με μια περισσότερο dark χροιά, οι IWACS μόλις έβγαλαν από τον φούρνο ζεστή και λαχταριστή την πρώτη δουλειά με τον μακρύ γλυκανάλατο τίτλο «I Want You To Know That There Is Always Hope». Γερό κρυμμένο χαρτί στην ιστορία ο παραγωγός Hugh Padgham με βαρβάτη προϋπηρεσία δίπλα σε Psychedelic Furs, Bowie, Phil Collins κλπ. Και μπορεί τα nightclubs να μην ταιριάζουν στον χαρακτήρα τους.. τα ροζ τετράγωνα πάντως τους έχουν φέρει γούρι προς το παρόν.

O Todd Marriott μίλησε στη Sonic Playground:

Αν μπορούσες να δημιουργήσεις remix για οποιονδήποτε, ποιόν θα επέλεγες και γιατί;

Ίσως κάποιο τραγούδι των Beirut, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ γαμάτο. Ο λόγος είναι ότι απλώς μου αρέσουν τα τραγούδια :)

Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο σπουδαία φωνή εκεί έξω;

Η φωνή του James Spence, των Rolo Tomassi Fame.

Ποιος είναι ο πιο όμορφος στίχος που άκουσες ποτέ;

Ολόκληρο το τραγούδι Teen Angst, των m83 είναι καταπληκτικό. Είναι πανέμορφο κομμάτι, πιθανώς το αγαπημένο μου της περασμένης χρονιάς.

Πως πιστεύεις ότι θα πρέπει οι καλλιτέχνες να χειρίζονται τις απόψεις τους σε θέματα πολιτικής και καταστάσεις που νιώθουν ότι είναι απλά λανθασμένες;

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα πως αντιμετωπίζουν καταστάσεις τα άλλα συγκροτήματα. Εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους. Ορισμένες φορές νιώθω ότι το να προβάλουν συγκροτήματα τις πεποιθήσεις τους μέσα από τη μουσική τους είναι κάτι που μπορεί να γίνει με εξαιρετικό τρόπο, συνήθως όμως πολύ απλά δεν είναι. Στην περίπτωσή μας δεν προσπαθούμε να προωθήσουμε αυτά που πιστεύουμε ως άτομα, επειδή δε θέλουμε να κινήσουμε τον κόσμο ώστε να προσπαθεί να σκέφτεται σαν δύο αγόρια από την εξοχή με «περίεργες» απόψεις.

Ποια είναι η πιο περίεργη εμμονή σου;

Δεν έχω πραγματικά κάποια. Κάνω όμως συλλογή από παιχνίδια και mangas.

Τι ακούς αυτό τον καιρό;

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή ακούω Cursive.

Pink Squares


MySpace | Website

No comments: