Wednesday 27 February 2008

Rebellious Jukebox


Το Rebellious Jukebox δεν είναι μόνο μια μηνιαία βραδιά, αλλά ένα μηνιαίο party. Genre hopping, πραγματικό attitude, αλκόολ, διαφορετικοί χώροι και ένα γενικότερο πανδαιμόνιο υπογράφουν μια ήδη επιτυχημένη προσπάθεια που φέρνει νέο αέρα στην νυχτερινή πραγματικότητα της Αθήνας.


Γιατί ξεκινήσατε το RJ και τι κενό συμπληρώνει στην νύχτα της Αθηνάς;

Δεν το έχουμε δει πότε ας "μπούκωμα" κάποιου κενού. Είναι και λίγο πομπώδες άλλωστε να παρουσιαστούμε ως οι "ήρθαμε να γεμίσουμε το νυχτερινό σας κενό". Fuck that. Θέλαμε να παίξουμε αυτά που παίζουμε και να μην θυμόμαστε ακριβώς την σειρά το άλλο πρωί. Από εκεί ξεκίνησε. Υποθέτω ότι κατα ένα περίεργο τρόπο συμπληρώνει την δική μας προσωπική ανάγκη να ανακατευτούμε (είτε ως πελάτες, είτε ως διοργανωτές) με μια ιστορία που θα βρωμίσει λίγο εως πολύ τα νύχια μας και θα μας ωθήσει να κοπανηθούμε σαν τα χταπόδια. Μουσικά και χορευτικά.


Ποιες είναι οι επιρροές του RJ (μουσικές σκηνές, άλλα clubs κλπ);

Είναι ένα αρκετά ευρύ φάσμα σε πρώτη ματιά, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά περιορισμένο αν το εξετάσεις με λεπτομέρεια. Post punk οπωσδήποτε, new rave ασφαλώς, παλιό hip hop και οπωσδήποτε rock n roll. Short circuited beat n roll. Μας καλύπτει θαρρώ σαν περιγραφή. Μάλλον δεν βοηθάει κάποιον που δεν μας γνωρίζει αλλά προσφέρουμε εντατικά.
Όσο για βραδιές και club, μας αρέσουν πολύ σκηνικά όπως το Kaput!, το Jukebox, το Sexbeat και το Mondo Scuro. Αν μπορέσουμε και κάνουμε και καμιά ανταλλαγή πληθυσμών στο άμεσο μέλλον ακόμα καλύτερα...


Τι θα θέλατε να βλέπατε περισσότερο/λιγότερο στις βραδιές σας ή και γενικά στο τρόπο που βγαίνει ο κόσμος;

Υποθέτω θα θέλαμε να βλέπουμε πολύ περισσότερο κόσμο να κοπανιέται όπως κοπανιόμαστε εμείς. Έχω την εντύπωση ότι πολύς κόσμος βγαίνει με την λογική "είμαστε απόξω από την βιτρίνα και κοιτάμε το εμπόρευμα". Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Δηλαδή βγαίνεις, ξοδεύεις τάλαρα, πάς κάπου και σε καλύπτει απλώς να στέκεσαι σαν τον καλόγερο στην γωνία του ιατρείου; Μυστήρια πράγματα. Και για να προλάβω κάποιους, αν δεν παίζει κανένας αυτό που θέλεις για να ξεβιδωθείς, στήσε μια βραδιά και παίξτα εσύ. Άιντε.


Top 5 Jukebox classics και ένα top 10 για τον τρέχοντα μήνα;

Δεν λειτουργούμε με τέτοια δεδομένα. Σίγουρα υπάρχουν ανάλογα με την περίοδο μπάντες και ήχοι που ακούμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μπει σε λογική κατάρτισης λίστας. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν. Μπορούμε να πούμε απλά ότι μεταξύ μας έχουμε σε μεγάλη υπόληψη μπάντες όπως τους Was not Was, τους Suicide, τους 80's Matchbox B-Line Disaster, τους Fall, τον Ali Love, τους Ettes, τους Messer Chups, τους Digitalism και τους Coldcut.
Είναι ένας καλός μπούσουλας για το τι μας αρέσει απο το παρελθόν και το παρόν και στηριζόμενοι σε αυτά, τι θα γουστάρουμε απο τα καινούργια φυντάνια.

Οι Rebellious Jukebox θα εμφανιστούν στις 29 Φεβρουαρίου μαζί με τους The Flying Lilis Brothers στην disco Meteorit.




























MySpace

No comments: