Wednesday 19 March 2008

Ekos Quartet

Στόχος τους είναι να επιτύχουν εξέλιξη, αυτοσχεδιασμό, πειραματισμό και αυθεντικότητα μέσα από το μουσικό τους ταξίδι, κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μιλήσουν για ένα κόσμο που μπορεί να είναι όμορφος και γοητευτικός, αντί να είναι ελεγχόμενος.

Στις 20 Μαρτίου οι
Ekos Quartet εμφανίζονται live στο Gagarin 205 μαζί με τους Gardenbox και τους drog_A_tek.

Για διαβάστε...!


Πώς γεννήθηκε το συγκρότημα;


Η αρχική ιδέα μεταξύ του
ForTune και του Ant, ήταν να δημιουργήσουν ένα σχήμα down-tempo/trip-hop, προσπαθώντας να συνδυάσουν τη μουσική και τους στίχους τους με γυναικεία φωνητικά και κιθάρα, βαθιά επηρεασμένοι από τον ήχο του Bristol. Πρώτα γνώρισαν τον Stelx και μετά από λίγους μήνες την Eskimint. Δημιουργήθηκαν λοιπόν οι Ekos Quartet. Ο ήχος τους άρχισε να εξελίσσεται...Στην πορεία προστέθηκε o Γιώργος Παπαδογεωργάκης στο μπάσο και ο VanG ως live ηχολήπτης τους.


Ποιές είναι οι επιρροές σας;


Οι αναμνήσεις μας, τα μέρη που έτυχε να επισκεπτούμε, η θάλασσα, τα δάση, η πόλη, τα φώτα, η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο, οι άνθρωποι και οι σχέσεις τους, η ζωγραφική...


Τι μουσική ακούτε αυτόν τον καιρό;

Electronica, Post rock, Trip-hop, Hip-hop, Ambient, Jazz…

Μπορείτε να κατονομάσετε μερικά πράγματα που χαρακτηρίζουν την δουλειά σας;

Είναι για εμάς σαν ένα
soundtrack της πόλης, όμως το soundtrack στην πορεία απέκτησε και δεύτερη όψη, εκείνη της φύσικής ομορφιάς και του περιβάλλοντος. Αυτά σκεπάζονται από τον τίτλο του επερχόμενού μας album, “In a dream full of charm”, θέλοντας να τονίσουμε τις αντιθέσεις της πόλης και της υπαίθρου, μέσα από σκοτεινά, μελαγχολικά ή ταξιδιάρικα μονοπάτια.

Ποιά είναι η πιο ωραία ανάμνηση σας από την σκηνή;

Η ώρα του αποχαιρετισμού – αποχώρησης απ’ τη σκηνή, δηλαδή η πιο γλυκιά πληρωμή μας. Δυνατές είναι και οι αναμνήσεις από συζητήσεις μετά την πρόβα ή το στούντιο.

Πώς νιώθετε για την όλη φάση στην Αθήνα αυτόν τον καιρό; Πιστεύετε ότι όντως κάτι αξιόλογο συμβαίνει στον μουσικό τομέα;

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μουσικοί και άλλα τόσα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουν, όπως η έλλειψη μουσικής παιδείας, τα ΜΜΕ κ.α. Το θέμα είναι ότι υπάρχει χώρος για αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των καλλιτεχνών, προσπαθώντας να κατανοήσουν οι ίδιοι και ύστερα ο κόσμος, ότι η μουσική δεν έχει όρια, μπορεί πλέον εύκολα να στηθεί ένα live συνδυάζοντας διαφορετικά είδη μουσικής και κοινού. Υπάρχει χώρος για να δημιουργηθεί ένα «απαιτητικό» κοινό, γιατί πολλοί δεν θέλουν στ’ αλήθεια να πάνε στη Χαβάη. Αυτό είναι καλό, οι ακροατές μπορούν να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους, να εξετάσουν κι άλλες πλευρές της ανεξάρτητης σκηνής της Αθήνας.

Υπάρχουν κάποιοι εγχώριοι καλλιτέχνες που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;

Αν εννοείτε καλλιτέχνες απ’ το χώρο της μουσικής, εντύπωση μας έκαναν οι Gardenbox, Your hand in mine, Mimosas dream, Sugah galore, Drog_a_tek, Max million, Blend Sextet, Expert Medicine, Larry Gus, Thelma Blankenship, Timewarp, Night on earth, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Αγγελάκας και οι επισκέπτες, Κ Βήτα, αυτά ενδεικτικά.

MySpace

2 comments:

Anonymous said...

Ekos apo ta kalytera sygrothmata pou yparxoun auth th stigmh sthn ellada.Makari na bgoun sto ekswteriko!!!

Anonymous said...

I loooove them,I wish to see them more often