Thursday 29 November 2007

Pre

Αν μπορούσε κάποιος να τοποθετήσει τους Pre, μάλλον θα τους έβαζε κάπου μεταξύ των Minor Threat και του σεξ. Ίσως ακριβώς στην μέση... Μάλλον ο χαρακτηρισμός αυτός, μαζί με μερικές ακροάσεις της πρόσφατης κυκλοφορίας τους Epic Fits (Skin Graft / Lovepump United, 2007) κάνουν απόλυτα κατανοητό τον σκοπό της μπάντας. Χάος, ιδρώτας, ανθρώπινα σώματα, γδαρμένες φωνητικές χορδές και μπόλικες μελανιές. Κάποιες συγκρίσεις με τους Melt Banana λόγω του γενικότερου ύφους τους ήταν αναπόφευκτες, πάντως η ταυτότητα του συγκροτήματος απέχει αρκετά από αυτό.

Ίσως ένα από τα χαρακτηριστικά των Pre είναι ότι σε αντίθεση με αρκετές μπάντες του 80s hardcore revival δεν προσποιούνται τίποτα (κάποια κουλτούρα ανωτερότητας σε σχέση με το mainstream κλπ). Τα live τους είναι απλά και δυνατά, οι κυκλοφορίες είναι βασισμένες σε ένα DIY ήθος και συνοδεύονται πάντα από πολύ γραφιστικά ενδιαφέρουσες συσκευασίες.

Η Akiko είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες σκηνικές παρουσίες που έχω δει προσωπικά... Εαν δεν πέσει με βια πάνω σου, ουρλιάζοντας σου στα μούτρα θα θέλεις σίγουρα να την κάνεις γυναίκα σου στα 5 λεπτά. Εαν το κάνει, ίσως χρειαστεί ακόμα λιγότερο.

Περισσότερα απο τους Pre μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Fuk is fun

No comments: