Monday 26 November 2007

Deerhunter















Οι Deerhunter είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλά κρυμμένα μυστικά της (σχεδόν) νέας ψυχεδελικής αμερικάνικης σκηνής που αναπτύσσεται γύρω από την Atlanta. Ηχητικα, κρατούν μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ σκοτεινών κιθαριστικών drones, 60s ψυχεδελο-ποπ και ala Seeds, flower punk. Σχηματίστηκαν το 2001 στην Atlanta αλλά πρόσφατα δήλωσαν ότι θα κάνουν ένα “διάλειμμα”.

Ο frontman, Bradford Cox, είναι μια από τις πιο μυστήριες μορφές της Atlanta. Η ιδιόμορφη δίμετρη σιλουέτα του, η ιδιαίτερη περσόνα του, η beatnikοειδής ποίηση του και κάποιες “παράξενες” αντιπαραθέσεις άλλα και η αναγνώριση από τον μουσικό τύπο έδωσαν στους Deerhunter αρκετή δημοσιότητα.

Πέρα από την φοβερή εμπειρία που είναι τα live τους, οι Deerhunter έχουν στο ενεργητικό τους 2 αριστουργηματικά albums ( 'Turn It Up, Faggot', Stickfigure/2005 και 'Cryptograms', Kranky/2006.), σχέδια για ένα τρίτο και κάποιες δυσεύρετες κυκλοφορείες σε 7” και CD.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένας φοβερά εσωστρεφής ήχος με πολύ δυνατά ξεσπάσματα που καθρεφτίζουν απόλυτα την ιδιοσυγκρασία αλλά και τις ιδιαίτερες προσωπικότητες των μελών των Deerhunter.

Myspace | Blog

Strange Lights (from Cryptograms, 2006)

No comments: