Friday 30 November 2007

A Place To Bury Strangers





















Όταν οι επιρροές από τους Loop, τους My Bloody Valentine και τους Jesus And Mary Chain συνδυάζονται με το σκοτάδι των Bauhaus και των Suicide, το κοκτέιλ μπορεί να μην ακούγεται τόσο ριζοσπαστικό. Παρ' όλα αυτά όταν γίνεται υπό την καθοδήγηση του Oliver Ackermann της Death By Audio collective (μεταξύ άλλων, κατασκευαστές custom effect pedals για τους Wilco και τους Serena Maneesh) καταλαβαίνει κανείς πόσο καλά μπορεί να αναγεννηθεί είναι ένας τόσο ξαναζεσταμένος ήχος ακόμα και σήμερα...

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι APTBS έχουν καταφέρει λόγω της προφανούς έντονης ψύχωσης με τα αναλογικά μέσα και τις κιθάρες να παράγουν ένα album με φοβερή ποιότητα. Πολλά στρωματά από fuzz, overdrive, echoes, loops και θόρυβο σκορπάνε σε όλο τον χώρο για να επανενωθούν σε ένα συνολικό ήχο με μελωδία, πυκνότητα και μάζα . Όπως λένε και οι ίδιοι δεν παίζουν δυνατά για να είναι “rock n roll” αλλά για να επιτρέπουν στον ήχο τους να κυλάει και να μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματα που τον απαρτίζουν.

Το ομότιτλο 'A Place To Bury Strangers' (Killer Pimp, 2007) άργησε αρκετά να βρει ευρύτερη διανομή αλλά πρόκειται για μια από τις πιο άρτιες φετινές κυκλοφορίες. Οι ίδιοι οι APTBS από την άλλη επιμένουν να κάνουν τα strobo heavy εκκωφαντικά live τους μόνο εντός ΗΠΑ.

Myspace | DeathByAudio

To Fix The Gash In Your Head

No comments: