Wednesday 12 December 2007

Beyond The Wizard's Sleeve













Τι συμβαίνει όταν δυο πολύ ιδιαίτερες φυσιογνωμίες της Λονδρέζικης χορευτικής και indie σκηνής κατεβάζουν από τα ράφια τους 60s και 70s δίσκους τους και αρχίζουν να πειραματίζονται? Το αποτέλεσμα ονομάστηκε Beyond The Wizard's Sleeve. Οι Erol Alkan (Trash club, Durrr καθώς και παραγωγή σε μπάντες όπως Mystery Jets, Long Blondes, Late Of The Pier) και Richard Norris (The Grid), ξεκίνησαν αυτό το λίγο μυστήριο project, με βάση το Λονδίνο και σποραδικά βγάζουν 12ιντσα με τα οποία περιλαμβάνουν ένα μίγμα από reworks, remixes η και per se σπάνια κομμάτια.

Ο ήχος τους είναι φοβερά προσεγμένος και έχει μια πολύ analog ποιότητα. Οι ίδιες οι μουσικές έχουν ένα πολύ δυνατό δέσιμο με την 60s ψυχεδέλεια και το Kraut rock, αλλά παράλληλα κινούνται ασταμάτητα μεταξύ μιας leftfield ηλεκτρονικής υφής και ενός παιχνιδιού με το acid house.

Οι κυκλοφορίες τους 'B.T.W.S.', 'Spring', 'George' και 'West' (3rd Mynd) δεν βρίσκονται πια εύκολα αλλά υπάρχουν σχεδία για κυκλοφορία σε CD (και συχνά βγαίνουν αρκετά free mp3s από το myspace τους). Εκτος από τα παραπάνω μια αναφορά αξίζει και στα remixes των BTWS στο Young Folks των Peter, Bjorn & John και το Come Hear The Trumpets των Dust Galaxy (space/psycho disco-ειδες side project των Thievery Corporation).

MySpace

No comments: